Kulak Temizliği Nasıl Yapılır? Evde Kulak Temizleme Nasıl Yapılmalı? Kulak Temizleme Çubuğu

Herkesin bu konuda pek çok yorumu bulunmaktadır ve sıklıkla Pamuklu çubuklar kullanılır. Pamuklu çubuklar kulağınıza bir kir varsa bunu daha fazla ileriye İtmenize sebebiyet verir.

Özellikle çocuklarda daha fazla dikkat edilmesi gereken bir durum olan kulak temizleme işlemi çocukların kulak yolunun yetişkinler kadar uzun olmadığı için kulak zarı delinmelerine sebebiyet verebilmektedir.

Evde bilinçsizce kulak temizleme işlemleri yapıldığında var olan kirin daha fazla artmasına ve zara itilmesine sebep olabilirsiniz Peki kulak temizleme işlemlerini ne gibi durumlarda yapılmalıdır. Eğer kulağınızda bir dolgunluk hissediyorsanız ve Kulağınızda bir dolgunluk hissediyorsanız ve artık işitmenizde bir azalma söz konusu olduysa hekime başvurmalısınız.

Aspiratörler vasıtasıyla veya kulak yıkama olarak bilinen bu işlemler sıklıkla günümüzde yerini aspiratörleri bırakmıştır. Kulak yıkama işlemi sonrasında Kulak zarı delik olan kişilerde baş dönmesi gibi denge problemleri yaşanabilmektedir Aspiratör vasıtasıyla yapılan temizleme işlemleri sonrasında herhangi bir problem görülmemektedir. Kişilerde kulak temizleme işlemi bilinçsizce yapılmamalıdır ve yalnızca duş sonrasında peçete ile kulak kıvrımları temizlenerek yapılmalıdır.