İşitme cihazlarının bakımı her gün düzenli olarak yapılmalıdır. Kişiler İşitme cihazlarını günlük olarak temizlediklerinde kullanım ömrünü uzatmaktadır. Kişinin kullanmış olduğu işitme cihazının modeline göre temizliği farklılık göstermektedir. 

Örneğin kulak içi işitme cihazı kullanan kişi cihazın filtresini düzenli olarak temizlemelidir. 

Kulak arkası işitme cihazı kullanan kişiler cihazın hortumunun tıkanıp tıkanmadığını düzenli olarak kontrol etmelidir. Hortum zamanla kulak kirine bağlı olarak sertleşebilmektedir. Bu sertleşme boynuzda kırılmalara sebebiyet verebilmektedir. 

Boynuzun kırılması kullanıcı hatasına girdiğinden dolayı garanti kapsamına girmemekte, ücret karşılığında yapılmaktadır. Cihazınızın hortumunu ve filtresini düzenli olarak kendiniz değiştirebilirsiniz. 

Kendiniz değiştirmediğiniz durumlarda cihazınızı almış olduğunuz firmaya başvurarak değişimlerini yaptırmalısınız. Düzenli olarak temizliği yapılan işitme cihazlarının ömrü daha uzun olmaktadır. 

İşitme Cihazlarının Temizliği Nasıl Yapılır?

Mikrofiber bezimizin üzerine işitme cihazı temizleme spreyini sıkıyoruz. Yeteri kadar sıktıktan sonra işitme cihazımızı mikrofiber bezimiz ile siliyoruz. Kulağın içine giren parçayı da aynı bez ile temizledikten sonra cihazımızın temizliğini gerçekleştirmiş oluyoruz. 

Nem alıcı tabletimizi kutuya koyuyoruz ve cihazınızın pil kapağını açarak aynı kutuya cihazımızı da yerleştiriyoruz. Bu şekilde cihazımızı terden, nemden ve tozdan korumasını sağlıyoruz. 

İşitme cihazınızı 6 ayda bir düzenli olarak genel bakıma göndermeniz işitme cihazınızın ömrünü uzatacaktır. 6 ayda bir genel bakıma garanti kapsamı içerisinde ücretsiz olarak gönderebilirsiniz, garanti bittikten sonra ufak bir ücretlendirme ile genel bakımlarınızı takip edebilirsiniz.