İşitme cihazı alırken estetik kaygılarımızı bir kenara bırakıp daha rahat işitebileceğimiz işitme cihazlarına yönelmeliyiz. Burada cihaz seçimi, kişinin kendisine bağlı olmakla birlikte işitme kaybının derecesi, işitme kaybının tipi, kişinin kulak anatomisi, motor becerileri, işitme cihazını takıp çıkarabilmesi ve kişinin yaşı çok önemlidir. Bunlara bakıldıktan sonra işitme cihazı seçimi yapılmalıdır. 

İşitme cihazı aldığınız ye İSO kalite standartlarında bir işitme cihazı satıyor mu, bu cihazı uygulayan kişi odyometrist veya odyolog mu, bunları kontrol ettikten sonra işitme cihazı almalısınız. 

İşitme cihazı aldığınız yerde, gerçek kulak ölçümü yapılıyor mu? Gerçek Kulak ölçümleri rem dediğimiz hoparlörler vasıtasıyla kişinin kendisini yönlendirmesine gerek kalmadan ya da karşıdaki uzmanın yönlendirmesine gerek kalmadan ayarını yaptığı aletlerdir. Kişinin kulağında ses kırılmalarını algılayarak gerekli olan en doğru ayarı yapmaktadırlar. İşitme cihazları elektronik aletler olduğu için su ile temas etmemelidir. 

Günümüzdeki işitme cihazlarında ip68 özelliği bulunmaktadır. Bu sayede cihazlar suya, tere ve neme karşı dayanıklıdır. Cihazın su ile teması nedeniyle bozulması durumunda garanti kapsamına girmemektedir ve cihazın beynine kadar zarar verebilmektedir. Yaz aylarında nemli ortamlarda, toprak işleri ile ilgilenen kişilerde, işitme cihazlarının bakımı daha önemlidir. Nem alıcı dediğimiz tabletler kullanılarak cihazın ömrü uzatılabilmektedir. 

İşitme cihazları garanti kapsamı içerisinde 6 ayda bir ücretsiz genel bakıma gönderilir. İlk 10 gün alışma süreci olup çevredeki çevrede ki bütün sesleri yadırgayabilirsiniz. Klimanın sesi, arabaların sesi, televizyonun sesi, size gürültüymüş gibi gelebilir. Çünkü daha öncesinde işitme probleminiz olduğu için bu sesleri duymuyordunuz. İşitme cihazı kullandıktan sonra çevredeki bütün sesler size gürültüymüş gibi gelebilir. İlk 10 gün alışma süreciniz olup cihazınızı düzenli kullanmaya başladıktan sonra bütün çevre seslerine alışacaksınız. 

 #işitmecihazları #işitmecihazı #mayişitme #istanbulişitme #işitmecihazıkullanımı #işitmecihazınasılkullanılmalı #işitmecihazıalırkenneleredikkatedilmeli #işitmekaybı #işitmekaybıtedavisi #aniişitmekaybı #işitmecihazlarınasılkullanılır #kulakarkasıişitmecihazı #kulakiçiişitmecihazı #işitmecihazıfiyatları #sgkişitmecihazıödemesi #sgkişitmecihazları #işitmecihazları2021 #işitmecihazlarıfiyatı #signiaişitmecihazı #widexişitmecihazı #siemensişitmecihazları #kulakiçiişitmecihazıbakımı #kulakarkasıişitmecihazıbakımı #işitmecihazı #işitmecihazıpili #kulakarkasıişitmecihazı #aniişitmekaybıetkileri #mayişitme #eniyiişitmecihazı #işitmecihazımerkezi