Ani İşitme Kaybı Neden Olur?

Ani işitme kayıplarının nedeni bilinmemekle birlikte iç kulaktaki sıvı kaçışı, kulaktaki sinirlere bağlı ve viral enfeksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkar. 

Viral enfeksiyonlar; kızamık, kızamıkçık ve kabakulak olarak adlandırılabilir. Kişilerde ani işitme kaybı görüldüğü zaman vakit kaybetmeden kulak burun boğaz doktoruna gidilmelidir. Ani işitme kayıpları, kulak burun boğaz hastalıklarının acilen tedavi edilmesi gerekilen bir rahatsızlığıdır.

Ani işitme kaybı geçiren kişi, ani işitme kaybını nasıl fark edebilir? 

Ani işitme kaybı sıklıkla uykudan uyanma esnasında fark edilmektedir. Kişi tek kulağında veya çok nadir de olsa iki kulağında duyma problemini fark ederek uykudan uyanır. Duyma probleminin yanında, baş dönmesi, kulakta uğultu şikayetleri de görülmektedir. Bu şikayetler iç kulakta bir problem olduğunun habercisi olabilir.

 Kişilerde ani işitme kaybı ortaya çıktığı zaman vakit kaybetmeden kulak burun boğaz doktoruna gitmeliler, çünkü tedavi için ilk 24 saat kritik önem taşımaktadır. 24 saat içerisinde fark edilen ani işitme kayıplarında başarı oranı, 7 – 8 gün sonra fark edilen ani işitme kayıplarına göre çok daha yüksektir.